Safe Lane Gaming är ett förvärvsintensivt bolag inom spelindustrin, vilka förvärvar, utvecklar och förvaltar spel. Koncernen består av moderbolaget Safe Lane Gaming AB (publ) med de helägda dotterbolagen Battlecamp AB, samt Raketspel Interaktiva Produktioner AB. Bolaget äger även enskilda spel såsom Death Dungeon, Idle War Camp och Fan of Guns under det egna varumärket Vanguard Gaming Studio. För att hålla en god företagsstruktur har Bolaget, under moderbolaget, valt att hålla koncernen uppbyggd genom fyra strategiska vertikaler: Battlecamp AB, Raketspel Interaktiva Produkter AB. Vanguard Gaming Studio och SLG Operations.
Pressmeddelanden
Viktiga pusselbitar på plats
SLG befinner sig i en intensiv förvärvsresa som endast har börjat. Genom en tydlig Buy and Hold-strategi avser SLG att förvärva speltillgångar i syfte att förädla, optimera och förvalta, för att förlänga spelens livslängd och därtill öka intjäningen samt vinstmarginalerna. Förvärvet av Raketspel medför dels viktig kompetens och erfarenhet, dels starka operationella kassaflöden som kan accelerera förvärvstakten, tillika den organiska tillväxten. Genom en stark prognostiserad tillväxt och god underliggande operationell lönsamhet, estimeras ett EBITDA-resultat om 44,7 MSEK år 2022 och med en tillämpad forward EV/EBITDA-multipel om 7x, härleds ett värde per aktie om 0,080 kr i Base scenario.
- Q1-rapporten var under vår förväntan
För det första kvartalet uppvisade SLG en omsättning om 14,3 MSEK med ett EBITDA-resultat om 6,8 MSEK, motsvarande en EBITDA-marginal om 47,6 %. Utfallet innebar således en försämring från Q4-21 (22,5 MSEK och 15,1 MSEK) där Analyst Group bedömer att merparten av tappet Q-Q kan härledas till Raketspel och ett tapp i antalet användare. Utvecklingen som sådan är dock inte särskilt förvånande givet genren som Raketspel utvecklar spel inom (Hyper Casual), vilka är trendstyrda och av relativt kort livslängd, men utfallet var ändock under vår förväntansbild. För att stärka omsättningen, tillika lönsamheten, kommande kvartal är det därför av stor vikt att Raketspel kan fortsätta utveckla nya spelhits, likt historiskt, och även om inga nya spelsläpp ännu har gjorts under 2022 kan vi i rapporten utläsa att Raketspel har närmare tio prototyper under utveckling. Givet ett positivt utfall på en eller två av dessa prototyper, kan SLG stå inför betydligt starkare kvartal tillmötes, vilket Analyst Group således estimerar.
- Stärkt finansiell ställning
Under Q1-22 har SLG genomfört slutbetalningen till säljarna av Raketspel, motsvarande 111,5 MSEK, vilket möjliggjordes genom en kombination av nettolikviden (95 MSEK) från föresträdesemissionen i januari 2022 och egen kassa. Bolagets räntebärande skulder har till följd reducerats avsevärt, från ca 260 MSEK vid utgången av Q4-21 till nu ca 150 MSEK vid utgången av Q1-22. Skuldsättning är dock fortsatt hög, men minskningen medför alltjämt en reducerad riskprofil samtidigt som SLG tillåts generera starkare kassaflöden framgent givet lägre räntekostnader, vilket är av stor vikt för att SLG ska kunna förbättra balansräkningen ytterligare framgent.
- Justerat värderingsintervall
Till följd av SLG:s nedskrivning i Battle Camp har vi valt att sänka våra estimat uteslutande för Battle Camp under prognosperioden. Riskaversionen på de finansiella marknaderna är fortsatt hög, vilket således återspeglas genom en fortsatt multipelkontraktion inom flertalet sektorer, däribland gaming. Givet detta har vi valt att revidera värderingsintervallet, men anser samtidigt att SLG på nuvarande nivåer utgör en bra risk reward.
7
Värdedrivare
5
Historisk lönsamhet
6
Ledning & Styrelse
5
Riskprofil
Samtliga analyser av bolag från och med år 2020 betygssätts utifrån ett nytt betygssystem - Värdedrivare, Historisk Lönsamhet och Ledning & Styrelse sträcker sig från 1 till 10, där 10 är högsta betyg. Riskprofil sträcker sig från 1 till 10, där 10 är att anse som högst risk. Aktieanalyser av bolag publicerade innan 2020 har betygssatts utifrån en annan modell.
Tillväxtresan fortsätter
SLG befinner sig i en intensiv förvärvsresa som endast har börjat. Genom en tydlig Buy and Hold-strategi avser SLG att förvärva speltillgångar i syfte att förädla, optimera och förvalta, för att förlänga spelens livslängd och därtill öka intjäningen samt vinstmarginalerna. Förvärvet av Raketspel medför dels viktig kompetens och erfarenhet, dels starka operationella kassaflöden som kan accelerera förvärvstakten, tillika den organiska tillväxten. Genom en stark prognostiserad tillväxt och god underliggande operationell lönsamhet, estimeras ett EBITDA-resultat om 45,7 MSEK år 2022 och med en tillämpad EV/EBITDA-multipel om 8x, härleds ett värde per aktie om 0,087 kr i Base scenario.
- Avslutar helåret 2021 med flaggan i topp
För det fjärde kvartalet 2021 redovisade SLG en omsättning om 22,5 MSEK, med ett EBITDA-resultat om 15,1 MSEK, motsvarande en EBITDA-marginal om 67,1 %. Därmed slog SLG våra förväntningar kraftigt, där vi hade estimerat en omsättning om 16,6 MSEK med ett EBITDA-resultat om 10,3 MSEK, vilket är ett tydligt styrketecken. Q4-rapporten vittnar om att SLG har lyckats expanderat användarbasen i bolagens olika spel, samtidigt som Bolagets strategi – att förvalta och förädla speltillgångar – vidimeras och visar på att den medför värde.
- Högt förvärvstempo att vänta framgent
SLG är förvärvsintensiva och har redan genomfört två bolagsförvärv och tre förvärv av speltillgångar sedan Bolagets start i oktober 2020. SLG har som målsättning att under kommande 3-5 år genomföra upp till 20 strategiska förvärv. En hög förvärvstakt innebär alltjämt en risk vid integration och behov av kapital, vilket investerare bör ta i beaktning. Då SLG inte avser att utveckla egna spel från grunden utan förvärva beprövade speltillgångar i syfte att förädla och optimera, anses dock risken relaterad till förvärvad speltillgång reducerad.
- Justerat värderingsintervall
SLG överträffade våra prognoser för fjärde kvartalet, tillika helåret 2021, men det går samtidigt inte att bortse från den generella multipelkontraktionen inom gamingsektorn som har skett hittills under 2022. Därtill präglas det rådande börsklimatet av såväl ökad riskaversion som riskpremie för i synnerhet snabbväxande bolag som antingen är olönsamma eller har en svagare balansräkning. SLG är lönsamma på EBITDA-nivå, och genererade därtill positivt kassaflöde från den operativa verksamheten under Q4-21, men har samtidigt en hög skuldsättning, vilket mynnar ut i höga räntekostnader, vilka belastar nettoresultatet. Med nettolikviden om 95 MSEK från senaste riktade emissionen kommer skuldsättningen, likväl räntekostnaderna, att reduceras. Analyst Group estimerar att SLG kan generera starka operativa kassaflöden under 2022, vilket möjliggör för Bolaget att stärka balansräkningen ytterligare. Givet ovan resonemang har vi valt att revidera värderingsintervallet.
7
Värdedrivare
3
Historisk lönsamhet
5
Ledning & Styrelse
5
Riskprofil
Samtliga analyser av bolag från och med år 2020 betygssätts utifrån ett nytt betygssystem - Värdedrivare, Historisk Lönsamhet och Ledning & Styrelse sträcker sig från 1 till 10, där 10 är högsta betyg. Riskprofil sträcker sig från 1 till 10, där 10 är att anse som högst risk. Aktieanalyser av bolag publicerade innan 2020 har betygssatts utifrån en annan modell.
Förvärvsdrivet spelbolag med bred produktportfölj
SLG befinner sig i en intensiv förvärvsresa som endast har börjat. Genom en tydlig Buy and Hold-strategi avser SLG att förvärva speltillgångar i syfte att förädla, optimera och förvalta, för att förlänga spelens livslängd och därtill öka intjäningen samt vinstmarginalerna. Förvärvet av Raketspel medför dels viktig kompetens och erfarenhet, dels starka operationella kassaflöden som kan accelerera förvärvstakten, tillika den organiska tillväxten. Genom en stark prognostiserad tillväxt och god underliggande operationell lönsamhet, estimeras ett EBITDA-resultat om 44,4 MSEK år 2022 och med en tillämpad EV/EBITDA-multipel om 13x, härleds ett nuvärde per aktie om 0,16 kr i Base scenario.
- Pågående emission stärker balansräkningen och öppnar upp för ytterligare förvärv
Företrädesemissionen som annonserades i september 2021 väntas inbringa 105,7 MSEK före emissionskostnader, där emissionslikviden avses användas till att finansiera förvärvet av Raketspel, vilka har ett imponerande track-record och starka kassaflöden. Vid full teckning av tillkommande teckningsoptioner av serie TO1 och TO2 kan SLG komma att tillföras totalt ca 154 MSEK, vilket skulle möjliggöra att SLG dels kan stärka balansräkningen ytterligare, dels fortsätta exekvera på uttalad förvärvsstrategi och nå Bolagets uppsatta mål om ett EBITDA-resultat överstigande 200 MSEK år 2023.
- Raketspel är ett Break-Through förvärv
Med Raketspel har SLG förvärvat, tillika integrerat, ett erfaret och kompetent team, som gång på gång har bevisat att de är kapabla till att utveckla populära och lönsamma spel, där spelet Dig This! har över 115 miljoner nedladdningar sedan lanseringen 2019. Bolagets nya spel, Castle Raid!, vilken var under SLG:s regi, nådde ca 34 miljoner nedladdningar under helåret 2021 efter lanseringen i augusti 2021, och visar tendenser till att bli en ny succé. Mellan åren 2016-2019 ökade Raketspel omsättningen med 3341 % och placerade sig under år 2020 på en andra plats i Deloittes prestigefyllda tävling Technology Fast 50. Under 2020 uppgick Raketspels nettoomsättning till 59,5 MSEK, med ett EBIT-resultat om 54,9 MSEK, motsvarande en EBIT-marginal om 92,1 %.
- Högt förvärvstempo att vänta framgent
SLG är förvärvsintensiva och har redan genomfört två bolagsförvärv och tre förvärv av speltillgångar sedan Bolagets start i oktober 2020. SLG har som målsättning att under kommande 3-5 år genomföra upp till 20 strategiska förvärv. En hög förvärvstakt innebär alltjämt en risk vid integration och behov av kapital, vilket investerare bör ta i beaktning. Då SLG inte avser att utveckla egna spel från grunden utan förvärva beprövade speltillgångar i syfte att förädla och optimera, anses dock risken relaterad till förvärvad speltillgång reducerad.
- SLG Operations skapar synergier i koncernen
Vertikalen SLG Operations är en marknadsförings- och supportenhet, vilka SLG har skapat, bestående av medarbetare från SLG samt externa konsulter. Genom att samla kompetenser från flera parter kan SLG skapa synergier genom att återanvända och justera tekniker, tillika metoder, från Bolagets spel kontinuerligt.
7
Värdedrivare
5
Historisk lönsamhet
6
Ledning & Styrelse
5
Riskprofil
Samtliga analyser av bolag från och med år 2020 betygssätts utifrån ett nytt betygssystem - Värdedrivare, Historisk Lönsamhet och Ledning & Styrelse sträcker sig från 1 till 10, där 10 är högsta betyg. Riskprofil sträcker sig från 1 till 10, där 10 är att anse som högst risk. Aktieanalyser av bolag publicerade innan 2020 har betygssatts utifrån en annan modell.
Analytikerkommentarer
Kommentar på Safe Lane Gamings Q4-rapport
2022-02-28
Same Lane Gaming (”SLG ” eller ”bolaget”) publicerade den 25 februari 2022 bolaget delårsrapport för fjärde kvartalet 2021. Följande är några punkter vi har tittat närmare på i samband med rapport.
- Nettoomsättningen och EBITDA slog våra estimat
- Battle Camp:s event slår nya rekord
- Genererar starkt kassaflöde under Q4-21
SLG avslutar 2021 med flaggan i topp
För det fjärde kvartalet 2021 redovisade SLG en nettoomsättning om 21,2 MSEK med ett EBITDA-resultat om 15,1 MSEK, motsvarande en EBITDA-marginal om 67,1 %. Såväl nettoomsättningen som EBITDA-resultatet överträffade våra prognoser markant, där vi estimerat en nettoomsättning om 16,6 MSEK med ett EBITDA-resultat om 10,3 MSEK, presenterade siffror var därmed 28 % respektive 47 % högre än väntat. Jämfört med Q3-21 stärkte SLG omsättningen med 23,1 %, medan EBITDA-resultatet ökade 29 % Q-Q, vilket är ett klart styrkebesked och vittnar dels om att SLG har ökat användarbasen i bolagets olika spel, dels att SLG har varit framgångsrika med förädlingen av speltillgångarna, framförallt genom att addera nya sätt att monetisera på spelen, driva en effektivare marknadsföring, exekvera på synergier och förlänga livslängden på spelen genom b.la. nya funktioner och levels.
I rapporten kan vi utläsa att Battle Camps arrangerade event, vilka är en viktig intäktskälla, visade på starka resultat, där bolagets halloween- och julevent exempelvis inbringade bruttointäkter om 96 500 USD respektive 94 500 USD, vilket därmed innebar en kraftig ökning från det tidigare säljrekordet om 60 000 USD från SLG:s tidigare event Auroras Awakening, och vidimerar att Bolagets strategi att förvalta, tillika förädla, förvärvade speltillgångar skapar mervärde. Analyst Group förväntar sig att SLG kommer fortsätta anordna värdedrivande event för spelets användarbas framgent, där det ska bli intressant att ta del av utfallen från de arrangerade eventen under Chinese New Year och Valentines Day som ägde rum i slutet av januari och mitten av februari. Battle Camp är ett spel som historiskt har genererat intäkter, nästan uteslutande, från IAP, och Analyst Group bedömer att SLG:s strategi rörande att implementera nya annonslösningar i spelet (IAA) är rätt väg att gå för att diversifiera, tillika öka, intäktsströmmar från Battle Camp.
Raketspels senaste spelhit, Castle Raid!, nådde ca 34 miljoner nedladdningar under 2021 efter lanseringen i augusti 2021 och har därmed varit en framgångsrik spellansering, vilken toppade många länders listor på Google Play och App Store, varför spelet har varit en stark bidragande faktor till den starka omsättningen som SLG levererade under Q4-21. Raketspel har under det fjärde kvartalet förädlat spelet ytterligare genom att dels konvertera spelet till mer av en hybrid av Hyper Casual och Casual, dels utvecklat nya funktioner i spelet, vilket förväntas öka intäktsströmmarna samtidigt som speltiden kan förlängas genom att göra spelet mer Casual, något som är förknippat med ökad speltid. Raketspels tidigare succéhit, Dig This!, har lanserat 500 nya levels under Q4-21, vilket i kombination med förädlingen av Castle Raid! bäddar för att Raketspel kan hålla omsättningen uppe, tillika öka den, kommande kvartal. Däremot är Raketspel, för att kunna växa omsättningen ytterligare, beroende av att lansera nya hit-spel, vilket kommer vara en viktig datapunkt att följa under 2022, men där Raketspel har ett starkt track record sedan tidigare.
SLG:s finansiella ställning
SLG levererade ett positivt kassaflöde från den löpande verksamheten, uppgående till 9,3 MSEK, varför bolagets kassaposition stärktes Q-Q, vilken uppgick till 32,5 MSEK vid utgången av Q4-21. Att SLG genererar starka kassaflöden från rörelsen är en viktig parameter, dels för att reducera bolagets för närvarande höga skuldsättning, dels för att finansiera kommande förvärv av speltillgångar genom organiskt genererat kassaflöde, samtidigt är det starka kassaflödet inte förvånande givet den höga underliggande lönsamheten som finns i SLG. Det som hämmar att SLG:s kassaflöde inte är ännu starkare är som nämnt bolagets höga skuldsättning, vilket mynnar ut i större räntekostnader, som Analyst Group anser är för höga, något VD Jesper Nord även adresserar i VD-ordet. Nettolikviden om 95 MSEK som SLG tillfördes genom företrädesemissionen är ett led i att reducera skuldsättningen, tillika räntekostnaderna, samtidigt som det kommer att bli viktigt för SLG att fortsätta utnyttja bolagets kapitallätta och höglönsamma affärsmodell för att stärka kassaflödet och successivt amortera ned de räntebärande skulderna, vilka vid utgången av Q4-21 uppgick till ca 164 MSEK (justerad för nettolikviden om 95 MSEK). Med nettolikviden om 95 MSEK, som reducerar en stor del av de räntebärande skulder, kommer även räntekostnader att reduceras framöver, vilket väntas medföra starkare kassaflöden under kommande kvartal i takt med att SLG växer och bibehåller starka marginaler, vilket Analyst Group estimerar, varför SLG tillåts förbättra bolagets balansräkning på sikt. 2021 har varit ett händelserikt år för SLG och Analyst Group anser att bolaget har etablerat en solid grund för stark organisk tillväxt, tillika lönsamhet, under 2022 genom att fortsätta vara framgångsrika i förvaltningen och förädlingen av bolagets speltillgångar.
Vi kommer att återkomma med en uppdaterad analys på SLG.
Aktiekurs
0.02
Värderingsintervall
2022-06-01
Bear
0,030 SEKBase
0,080 SEKBull
0,117 SEKUtveckling
Huvudägare
2022-03-31
Kommentar på Safe Lane Gamings Q1-rapport
2022-05-19
Safe Lane Gaming (”SLG ” eller ”bolaget”) publicerade den 19 maj 2022 bolagets delårsrapport för första kvartalet 2022. Följande är några punkter vi har tittat närmare på i samband med rapporten:
Q1-rapporten var under vår förväntansbild
SLG avslutade helåret 2021 med flaggan i topp, däremot har inledningen av 2022 inletts något svagare än vad vi estimerat. Nettoomsättningen uppgick till 14,3 MSEK (5,3), vilket motsvarar en tillväxt om 173 % Y-Y men samtidigt -32 % Q-Q. Givet tidigare kommunicerad nettoomsättningsprognos för helåret 2022 om 73,2 MSEK kan vi konstatera att utfallet i Q1-22 var under vår förväntan. Analyst Group bedömer att diskrepansen mellan utfallet under Q1-22 och våra estimat i viss utsträckning kan härledas till att Castle Raid! har tappat användare, varför omsättningen hämmas därav. Med hänsyn till genren på spelet, Hyper-Casual, vilken i regel är trendstyrt och av relativt kort livslängd, är utvecklingen inte särskilt förvånande, och är således något vi har tagit höjd för i våra estimat, ändock om omsättningen under Q1-22 som sagt var i underkant. Det är därför av vikt att Raketspel kontinuerligt kan utveckla och lansera nya spel som kan bidra till omsättningen. Inga nya spelsläpp har ännu gjorts under 2022 och i rapporten kan vi utläsa att medan fyra nya prototyper inte gav önskat resultat, så har Raketspel närmare tio andra prototyper under utveckling i olika stadier, vilket vi anser utgör starka triggers kommande kvartal. Skulle det visa sig att en eller två av dessa prototyper blir nya spelhits, skulle det innebära betydligt starkare kvartal framgent.
Vad gäller Battle Camp och anordnade event, vilket är en viktig intäktskälla, har både Chinese New Year och Valentines Day gått av stapeln under kvartalet, vilka har, enligt bolaget, varit lyckade och levererat förväntade resultat. Under Q2-22 har därtill ett påskevent arrangerats, vars utfall ska bli intressant att ta del av framöver. Enligt den operativa uppdateringen som SLG släppte den 17 mars 2022 kan vi utläsa att Battle Camps MAU (Monthly Active Users) uppgick till strax över 50 000, vilket indikerar låg alternativ oförändrad tillväxt från utgången av 2021, där vi estimerat att Battle Camps MAU uppgick till 50 000. För helåret har vi, som kommunicerat i senaste analysen, estimerat en MAU om 55 000 vid utgången av år 2023, motsvarande en tillväxt om 11 %, vilket förväntas drivas av fortsatt förädling av spelet, stärkt community och penetration av nya marknader. Däremot, med bakgrund av den nedskrivningen som SLG meddelade att bolaget gjort i Battle Camp om 64,4 MSEK, till följd av att omsättningen och resultatet har varit under förväntningarna, kommer vi att se över våra estimat för Battle Camp.
EBITDA-resultatet under Q1-22 uppgick till 6,8 MSEK (1,4), motsvarande en EBITDA-marginal om 47,6 %, vilket innebär en minskning från vad som uppvisades under såväl Q3 som Q4 2021 då EBITDA-marginalen uppgick till 67,9 % respektive 67,1 %. Utfallet understeg våra förväntningar, givet tidigare helårsprognos om 45,7 MSEK, motsvarande en EBITDA-marginal om 62,4 %. Förklaringen bakom ligger i bruttomarginalen, vilken uppgick till 63,6 % under Q1-22, en minskning med 13 procentenheter Q-Q. Rörelsekostnader var dock alltjämt i linje med våra estimat. Analyst Group bedömer att den minskade bruttomarginalen primärt kan härledas till två faktorer. Enligt vår bedömning är det Raketspel som står för merparten av omsättningstappet Q-Q, vilket samtidigt innebär en lägre underliggande lönsamhet för koncernen som helhet, då Raketspel bedöms bidra starkast till lönsamheten med hänsyn till att Raketspel i princip har, enligt Analyst Groups bedömning, nära 100 % bruttomarginal på flertalet spel som distribueras via publicisten Voodoo p.g.a. en revenue share model. I rapporten kan vi därtill läsa att senaste hiten Castle Raid! har övergått till en Return on ad spend-modell i syfte att stabilisera intäktsströmmarna framgent, vilket kortsiktigt hämmade resultatet i Q1-22, men förväntas successivt förbättras kommande kvartal.
Stärker upp ledningsgruppen
Under Q2-22 har SLG kommunicerat två nyckelrekryteringar bestående av en ny CCO, Arvid Klingström, och en ny CFO, Philip Arfwedsson. Arvid tillträdde rollen som ny CCO den 1 maj och har tidigare arbetat inom spelbolag såsom Paradox Interactive och King, med rollerna som Head of Player Services samt Head of Studio. Arvid kommer att arbeta övergripande inom hela organisationen med utgångspunkt från SLG Operations. Philip kommer att tillträda som CFO den 1 augusti 2022 och kommer närmast från rollen som Financial Director på Link Mobility, där han har ingått i företagets ledningsgrupp med det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen. Därutöver har Philip varit involverad i arbetet gällande verksamhetsstyrningen, affärsutveckling och strukturering. Philip har varit högst delaktig i Link Mobilitys kraftiga tillväxt under de senaste åren där Link mellan åren 2016-2020 har haft en genomsnittlig årlig tillväxt (CAGR) om ca 38 %. Dessförinnan kommer Philip från rollen som Business Controller på Com Hem AB. SLG är i en stark tillväxtfas, varför vi ser positivt på bolaget stärker upp ledningsgruppen med personer som, vad Analyst Group bedömer, har kvalificerade erfarenheter som SLG kan att ha nytta av.
Förbättrad finansiell ställning
Vid utgången av Q1-22 uppgick kassan till 15,7 MSEK, motsvarande en minskning om ca 16,7 MSEK jämfört med Q4-21. Kombinationen av en vikande omsättning, tillika rörelseresultat, och en slutbetalning till säljarna av Raketspel förklarar den minskade kassan. Efter slutbetalningen, vilken uppgick till 111,5 MSEK (varav 20 MSEK i teckningsoptioner), har SLG väsentligt kunnat sänka skuldsättningen, även om den fram till dags dato är fortsatt hög. Vid utgången av Q1-22 uppgick de räntebärande skulderna till ca 150 MSEK från ca 260 MSEK som bolaget hade vid utgången av Q4-21. Förutom att detta innebär en reducerad riskprofil, medför minskningen av långfristiga skulder lägre räntekostnader och följaktligen starkare kassaflöden kommande kvartal, allt annat lika, vilket är av stor vikt för att SLG ska kunna förbättra bolagets balansräkning genom organiskt genererat kassaflöde på sikt. Just balansräkningen är något som SLG prioriterar starkt och som ett led i det har bolaget under Q2-22 upptagit en långfristig kreditfacilitet om 60 MSEK, löptid tre år, i syfte att lösa kortfristiga kreditfaciliteter, vilket ger SLG en förbättrad kontroll över bolagets lånesituation, även om det kommer öka de långfristiga skulderna framöver på bekostnad av en reducering i kortfristiga räntebärande skulderna.
Sammanfattningsvis kan vi konstatera att medan SLG presenterade en rapport som var lägre än våra förväntningar under Q1-22 på dels top line, dels EBITDA-nivå, så är koncernens omsättning volatil från kvartal till kvartal, vilket främst hänförs till Raketspels fluktuerande omsättning givet den genren som bolaget utvecklar spel inom samt beroendet av att släppa nya spelhits för att stärka omsättningen. Raketspel har hittills under 2022 inte släppt något nytt spel, men har samtidigt tio prototyper under utveckling, varför ett lyckat utfall inom några av dessa prototyper kan innebära att SLG står inför väsentligt starkare kvartal tillmötes.
Vi kommer att återkomma med en uppdaterad analys på SLG.